100 miliona za 100 mladih privrednika

Nakon konferencije održanoj u Privrednoj komori Srbije (PKS) pod nazivom „Pokreni se-kreni u biznis“ na temu preduzetništva mladih u Srbiji – razvoju i osnivanju biznisa, stiče se utisak da su napori Vlade Srbije u poslednjih nekoliko godina rezultirali unapređenjem položaja mladih na tržištu.

Prema zvaničnim podacima, stopa zaposlenosti mladih u trećem kvrtalu 2021. godine iznosila je 27,3 %, što je povećanje od 6,2% u odnosu na isti period 2020. godine.

S obzirom da je u 2021. godini Ministarstvo privrede kroz program finansijske pofrške mladima, ženama preduzetnicima u početnoj fazi poslovanja i onima koji tek žele da otpočnu svoje poslovanje izdvojila 100 miliona dinara iz budžeta sa čim je podržano 100 privrednih subjekata, ovaj program podrške nastavlja i ove godine, te je izdvojen isti iznos, a javni poziv koji je otvoren 24. januara trajaće do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 31. decembra 2022 godine.

Programom podrške, Ministarstvo privrede omogućilo je mladim preduzetnicima da dobiju 35% bespovratnih sredstava, a preduzetnicima iz izrazito nerazvijenog područja čak 45% dok su preostali deo svojih investicija mogli da finasiraju povoljnim kreditom Fonda za razvoj.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio