705 pa opet – VREMENSKA PROGNOZA

Danas se održala 3. po redu Subotica Biznis Ran trka na Paliću. Bilo je lepo vreme i bilo je 705 trkača. 

Mnogi su trčali ali su neki i šetali, i dok su prvi vijali prolazno vreme, drugi su se šetajući dobro ispričali na stazi, a treći su navijali za svoje kolege. Dobro su podelili poslove, baš kao i na radnom mestu.

705 nasmejanih lica se sjajno zabavilo uz aktulenu muziku i odličan voditeljski duet. A vreme nas je baš poslužilo, čak i bolje nego neki dobar konobar.

Sudeći po četvrtku koji je na neki način za nas bio baš velik, izgleda da će i petak biti prilično zanimljiv, bar kad je vreme u pitanju. Očekuje se da bude 8 minimalna a 21 maksimalna temperatura, s tim što će biti kiše negde u jutarnjim časovima. Sivi oblaci ko siva ekonomija, nadviće se nad Suboticom nedozvoljavajući suncu da nam se pokaže, kao i fiskalne kase na buvljaku. Vetar sa jugoistoka duvaće brzinom 6 metara u sekundi i pojačavaće se kao onaj u pesmi što pojačava i žene i piće, te će dolaziti do nekih udara i do 12 metara u sekundi.

Ako zanemarimo vreme, dovoljno je da se podsetimo da je ovaj Veliki petak i po pravoslavlju najtužniji hrišćanski dan, jer su Isusa razapeli na krst; ali da ga nisu razapeli ne bismo znali da je sin božiji i da može da vaskrsne. Petkom ne zvone zvona, već jaja uglavnom crvenom bojom budu farbana ne bi li se spremila za Vaskrs. O tome smo pisali i prošle nedelje.

Očekuje se pojačanje tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim i reumatskim oboljenjima, kao i astmatičarima. Bogat dan za meteoropate, osetiće bolove u kostima i zglobovima, kao i nervozu i glavobolju.

Posle Velikog petka, dolazi Velika subota.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio