Džempere u ormare da ne prave elektricitet

Ništa se drastično neće promeniti ove srede u odnosu na utorak. Identično jutro, isti problemi oko naoblake i onda sunce. Pune ruke garderobe pri povratku kući, usput limunada ili sladoled, pa ručak, ko ima.

Idealno je vreme za neki džoging, vožnju bicikle, boravak u prirodi ili kafu sa prijateljima na nekoj od subotičkih bašti kafića.

Sutra će biti pune bašte kafopija, koji vole da sede po ceo dan prosipajući pamet i otvarajući oči svojim vrednim prijateljima koji imaju 20 minuta predaha između poslovnih obaveza. Najgore je tada društvenim mrežama, jer su ovi „prosipači“ zauzeti realnim životom. Nema ko da postuje.

Vreme je posta.

„Jedna produžena sa dva prsta debelo pene i kiselu sa dve kriške limuna, tanko isečeno u maloj čaši od deci, nemoj onu reckavu čašu već ravnu, ljubi te brat.“

Dok konobar odlazi krišom kolutajući očima, nastavlja „otvarač“ da drvi kako je život skup, a država sad još uvela fiskalizaciju. Ima dva dana radnog staža, morao je dva puta da ode na intervju za posao.

Dostići će sreda od 2 do 18 stepeni, sijaće sunce ko pravo, a vetru je i dalje lepo u tempu do nekih 3 metra u sekundi. Opustio se po našoj ravnici, nanosivši polen tek da tu i tamo nekog zasvrbi nos i naravno, onima sa alergijama da zada tegobe, koje će, kako stoje stvari, potrajati do leta.

Ustaneš od stola pozdraviš se sa „otvaračem“, kreneš svojim putem gledajući u krošnje koje cvetaju vijajući zrake sunca da te napune energijom koju ti je onaj parazit izvukao i složiš misli u jednu prostu rečenicu: „Život je lep“.

To je naš savet, a lekari preporučujući boravak na otvorenom, naglašavaju da je vreme dosta ugodno za hronične bolesnike i astmatičare.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio