Godišnji odmor iz 2021. godine moći će da se iskoristi i 2023.

Zaključkom Vlade Srbije, koji je objavljen u „Službenom glasniku RS“ broj 33 a od marta ove godine, preporučuje se poslodavcima na teritoriji  Srbije da zaposlenima koji  nisu iskoristili pripadajući godišnji odmor za 2021. godinu omoguće da taj odmor započnu i iskoriste u 2022. godini ili da prvi deo, u trajanju od najmanje dve radne nedelje neprekidno, iskoriste zaključno sa 31. decembrom 2022. godine, a preostali deo zaključno sa 30. junom 2023. godine – rekli su za portal Telegraf Biznis iz Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

To se odnosi na zaposlene koji zbog prirode posla u vanrednim okolnostima usled epidemije zarazne bolesti Кovid 19 ili zbog privremene sprečenosti za rad usled oboljenja od zarazne bolesti COVID-19 ili zbog određivanja izolacije/kućne izolacije u skladu sa zakonom, nisu koristili odmor. – piše dalje u tekstu.

– Naknada zarade za vreme korišćenja godišnjeg odmora utvrđuje se u skladu sa Zakonom o radu, u visini prosečne zarade koje u prethodnih 12 meseci, u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu (član 114. Zakona) – zaključuju iz Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Opširnije na linku.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio