Gradonačelnik primio bronzanog Pižuricu

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je Marka Pižuricu, omladinskog reprezentativca Srbije koji se, predstavljajući Srbiju, okitio bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu u boksu, održanom od 11. do 21. aprila 2022 godine u Sofiji.

Tim povodom gradonačelnik je u ime Grada Subotice i u svoje ime izrazio veliku zahvalnost mladom bokseru subotičkog Spartaka na srčanoj sportskoj borbi koju je kao član reprezentacije Srbije vodio na Omladinskom Evropskom prvenstvu u Bugarskoj.

– Omladinska bokserska reprezentacija Srbije postigla je u Sofiji istorijski rezultat, osvojivši četiri medalje, od toga dve zlatne u ženskoj konkurenciji i srebrnu i bronzanu medalju u muškoj konkurenciji. Bronzana medalja koju je Marko izborio u kategoriji do 80 kilograma posebno je značajna za njegov matični Bokserski klub Spartak. To je prva evropska medalja ovog sportskog kolektiva sa dugom tradicijom osvojena u omladinskoj konkurenciji. – rekao je Bakić i dodao da će lokalna samouprava uz Sportski savez grada Subotice i Bokserskim klubom Spartak učiniti sve da podrži Marka, koji ima tek 16 godina kako bi napravio što bolju sportsku karijeru i poželeo mu da ga još mnogo puta dočekuju i budu ponosni na njega, jer kako je rekao – Sportisti našeg grada su, inače, najbolji ambasadori i promoteri Subotice.

Na prijemu je bio prisutan i Sportski direktor Bokserskog saveza Srbije, Mane Marčeta, koji je čestitajući Marku Pižurici na na osvojenoj medalji izjavio da je medalja otišla u prave ruke i da je osvojena veoma zasluženo zahvaljujući i Markovom treneru Tomislavu Antelju.

– Bokserski savez Srbije će u ubuduće podržavati Marka, tako da se nadamo da će i naredne godine osvojiti neko odličje. Na ovom evropskom prvenstvu u Sofiji smo ispunili planirano,  a verujemo da će Maro na predstojećoj, jubilarnoj 40. „Vojvođanskoj rukavici“ uzeti neku medalju – kazao je Mane Marčeta.

Mladi Marko Pižurica se zahvalio gradonačelniku Bakiću na prijemu, ističući da je osvojena bronzana medalja samo početak njegovih uspeha.
– Imao sam tri meča, prva dva protiv Norvežanina i Poljaka sam dobio,  ali sam kasnije u polifunalu izgubio od takmičara iz Jermena, koji je bio i najteži protivnik. Nadam se da će sledeći put biti bolje. Za mene ova medalja znači mnogo, sanjao sam o ovome i sad sam uspeo da taj san postane java – izjavio je pred novinarima Marko Pižurica.
U zelenoj sali Gradske kuće prisustvovali su i predstvanici Bokserskog kluba Spartak. Predsednik Mirko Antelj, sekretar Dušan Banjeglav i trener Tomislav Antelj , član gradskog veća zadužena za oblast omladine i sporta Nataša Aleksić i generalni sekretar Sportskog Saveza Subotice, Dejan Vuković.
  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio