Investicija vredna 22 miliona olakšava život Čantavircima

Danas je predsednik Skupštine grada Subotice, dr Balint pastor obišao završene radove u ulici Vinogradi II u Čantaviru koja je zahvaljujući sredstvima obezbeđenim iz budžeta grada Subotice dobila čvrstu podlogu u dužini od jednog kilometra nakon nepune četiri decenije.

– Postavili smo asfalt u ulici Vinogradi II u Čantaviru čiji stanovnici su čekali na ovaj događaj blizu 40 godina, a prekjuče su se polivači već vozili asfaltiranim putem. – rekao je predsednik skupštine Subotice.

Investicija vredna skoro 22 miliona dinara olakšaće život blizu stotinjak domaćinstava koja žive u ovoj ulici.

– Nastavljamo sa izgradnjom puteva. Trenutno je u toku izrada projekata za ulicu Borisa Kidriča u Čantaviru i ulicu Ernesta Kuna u Mesnoj zajednici „Železničko naselje”. – dodao je dr. Pastor.

Ove godine počinju ulaganja na proširenju kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija”, i to na teritoriji Subotice, Palića, Bajmoka i Čantavira.

Očekuju se dalji radovi na više lokacija, od kojih su pomenuti radovi u ulicama Proleterskih brigada i Zorkina na teritoriji MZ „Zorka”.

– Struganim asfaltom ove godine će se urediti zemljani putevi 18 ulica u 10 mesnih zajednica, čime će se poboljšati kvalitet i bezbednost saobraćaja na putevima u dužini od 11 kilometara. – nastavio je dr Pastor podsetivši prisutne da su u toku radovi na proširenju vodovodne mreže na teritoriji mesnih zajednica „Železničko naselje” i Makova sedmica”, pa i da će JKP „Suboticagas” uskoro završiti radove na gasifikaciji u mesnim zajednicama „Radanovac”, „Novo selo”, „Zorka”, „Dudova šuma”, „Mali Radanovac”, „Ker”, „Gat” i „Aleksandrovo” u dužini od 10 km.

Pored svega pomenutog proširiće se gasovod i u naseljima Šupljak, Palić i u MZ „Makova sedmica”.

Izvor: dr Pastor Balint/facebook

Foto: dinovizija

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio