ISPUNJENI USLOVI ZA EVROPU

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, na sednici koja je održana 20.04.2022. godine u sastavu Miljko Valjarević predsednik, Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za takmičarsku sezonu 2022/2023.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo dvanaest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i četiri prijave kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA – FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o, FK T.S.C., FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Radnički, FK Napredak i ŽFK Spartak koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju.

Sproveden je i postupak licenciranja ženskih klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno Ligu šampiona za žene. Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca ŽFK Spartak iz Subotice.

Izvor: https://fss.rs/odrzana-sednica-komisije-za-licenciranje-klubova-4/?script=lat

Prvi operativac ŽFK Spartak – Bojan Arsić, koji je zadužen za postupak licenciranja i saradnju sa UEFA, izjavio je da je klub uz mnogo truda uspeo da ispuni sve tražene kriterijume iz Pravilnika za licenciranje za UEFA takmičenja.

– Mi smo praktično od oktobra prošle godine u postupku licenciranja za UEFA takmičenja 2022/23 gde smo veoma angažovanim radom ispunili sve potrebne kriterijume – zahteve UEFA za učešćem u Evropi. Postupak licenciranja nas osnažuje iz razloga što UEFA konstantno podiže kriterijume na više nivoe i odobravanje licence za učešćem u UEFA takmičenjima je dokaz da Spartak radi po Evropskom modelu i da spada u red organizovanijih fudbalski klubova u našoj zemlji i regionu. Ponosni smo što ćemo i ove godine predstavljati Suboticu i Srbiju u najprestižnijem Evropskom takmičenju – UEFA ligi šampiona za žene. – zaključio je Arsić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio