Izložbom fotografija završen kurs fotografa na Otvorenom univerzitetu

U subotu 2.aprila, na Otvorenom univerzitetu otvorena je izložba fotografija polaznika kursa za fotografe, čiji je predavač Damir Vujković.

Svi koji su imali želju da se upoznaju sa poslom fotografa, imali su prilike da za 4 meseca kursa steknu znanja vezana za fotografiju, te ista sada mogu primeniti u domenu kreativnog upotrebljavanja parametra fotografije, korišćenja svetla i obrade fotografija na računaru.

– Ovo nije klasičan kurs već nešto malo drugačije jer je moja želja bila da prenesem više od same teorije o istoriji fotografije, foto aparata, blica, svetlosti, postprodukciji, objektivima, memoriskim karticama, soft boxovima itd. – rekao je predavač Damir Vujković.

Na prvim časovima kursa polaznici se upoznaju sa teorijom i istorijom fotografije a kasnije to prelazi u jedinstveni plan i program samog predavača. – Vodio sam ih u fotografski studio gde su radili portret fotografiju, išli smo na košarkašku i hokejašku utakmicu, gde smo se upoznali sa sportskom fotografijom. U Kafe Priči su imali priliku da rade reklamnu fotografiju za kafiće. Naravno da smo i prošetali gradom gde smo radili arhitekturnu fotografiju. Sve u svemu sam zadovoljan polaznicima. Pokazali su želju i usvojili su neke nove stvari koje do sad nisu imali prilike da vide ili da čuju. – priča za LovaLova predavač Vujković.

Polaznici su na otvaranju izložbe na kojoj mogu da se vide njihovi radovi, dobili i uverenje o završenom kursu.

– Svaka njihova fotografija prikazala je lepotu tog zaustavljenog trena. Ispoštovana su pravila koja se koriste u vizuelnoj umetnosti kao što je fotografija. – kaže Damir.

Kako nam je rečeno planiraju se novi kursevi i eduacije u režiji mentora Damira Vujkovića s obzirom da su na Otvorenom univerzitetu zainteresovani za dalju saradnju.

U nastavku možete pogledati fotografije sa izložbe.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio