U planu „Novi Sad na vodi“

Postoje indicije da će na Brodogradilištu biti izgrađeno preko 2.200 stanova, a lokalitetom dominiraju dve kule sa po 20 spratova.

Dve zgrade koje se mogu videti na ilustraciji, imaju po 20 spratova i nalaze se na kraku parcele Brodogradilišta koji ulazi u Dunavac. Sa ove lokacije pružao bi se pogled na Dunavac, ali i Ribarsko ostrvo. Tu je još desetak zgrada i pristanište za čamce.
Ukupna kvadratura planiranih objekata je 39.600 kvadrata.

Render je objavljen u „Analizi saobraćaja pomoću mikro i makro simulacije saobraćajnih tokova na lokalitetu Brodogradilišta u Novom Sadu“.

– Potrebno je uraditi projekat zonskog sistema upravljanja semaforisanim raskrsnicama, projekat vođenja saobraćaja na novom mostu, projekat rekonstrukcije raskrsnica i pretvaranje kružnih u „turbo kružne raskrsnice“, rekonstrukciju ulica sa povećanjem broja saobraćajnih traka, uvođenje novih linija gradskog prevoza i poboljšanje biciklističkog saobraćaja. – navode na sajtu 021.rs i dodaju da ova varijanta saobraćajne mreže nije idealna, ali da će moći da „zadovolji saobraćajnu potražnju nastalu prognozom saobraćaja i izgradnjom planiranog kompleksa na lokalitetu Brodogradilišta u Novom Sadu“.

Foto: screenshot – 021.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio