Obeležen Svetski dan Roma u Subotici

Svetski dan Roma obeležava se 8.aprila, a ovim povodom gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se sa predstvanicima romske nacionalne manjine.

Ove godine povodom obeležavanja Svetskog dana Roma postavljena je romska zastava na Gradskoj kući, a prvi put i na objektu Mesne zajednice „Peščara“, u znak podrške sugrađanima iz romske zajednice.

– Od 2018 godine, putem „Romacted“ programa, romskoj zajednici u našem gradu je omogućeno da se više uključi u društveni život kroz predstavljanje svojih prioriteta. U tom smislu, aktivno učešće su uzeli mladi Romi, žene Romkinje i romski muzičari. U narednom periodu očekuje nas izrada novog lokalnog akcionog plana za period 2022-2027. godina, gde ćemo definisati prioritet zapoboljšanje položaja Roma i Romkinja u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite i zdravstva, stanovanja i zapošljavanja – izjavio je Stevan Bakić.

Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma u Subotici je organizovan i prigodan program: u vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba dečijih radova učenika osnovnih škola, u 19 časova, u velikoj većnici Gradske kuće održan je koncert romske i svetske muzike uz „Kurina trio bend i prijatelji“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio