Pokrajina podržala subotičke ustanove

Iz budžeta Pokrajine opredeljeno je 175 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja 61 objekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika.

Za osnovno obrazovanja sredstva od 121 milion dinara su dodeljena za 41 ustanovu, dok je 37 miliona dinara opredeljeno za deset srednjih škola. Za tri učenička doma opredeljeno je 5,5 miliona, dok je za sedam predškolskih ustanova izdvojeno 11,5 miliona dinara.

U Suboticu će se uložiti oko 19 miliona dinara koji su opredeljeni za pet osnovnih i jednu srednju školu, kao i Dom učenika.

U Maloj Bosni OŠ „Ivan Milutinović“ dobiće milion i 23 hiljade dinara,  za OŠ „Sečenji Ištvan“ namenjeno je 2.4 miliona, dok će OŠ „Majšanski put“ moći da računa na 2.7 miliona dinara. Za OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru opredeljeno je skoro šest miliona dinara, a za OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću 2.5 miliona.

Jedna od 10 srednjih škola je i TŠ „Ivan Sarić“ kojoj je namenjeno tri miliona dinara,a Dom učenika u Subotici dobiće skoro miliona dinara.

Potvrđena je podrška Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine za projektne aktivnosti.  U proseku 80.000 dinara po projektu. podržane su OŠ „Matko Vuković“, „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru, „Ivan Milutinović“, „Ivan Goran Kovačić“, „Miroslav Antić“ na Paliću, „10. oktobar“, „Majšanski put“ i „Vuk Karadžić“ u Bajmoku. TŠ „Ivan Sarić“ za projekat „Projektna nedelja“ dobiće 280.000 dinara, dok će Muzička škola za obeležavanje dve decenije postojanja odseka za tradicionalno pevanje moći da računa na 60.000 dinara. Za uvođenje HCCP ISO standarta Dom učenika srednjih škola dobiće 135.135 dinara.

Na konkursu za jačanje jezičkih kompetencija učenika osnovnih i srednjih škola OŠ „Vladimir Nazor“ u Đurđinu dobila je 100.500 dinara, „Sečenji Ištvan“ 53.500 dinara a Gimnazija „Deže Kostolanji“ 20 hiljada dinara. Na konkursu za podršku obrazovanju odraslih projekat OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ dobio je 82.000 dinara.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio