Red polena, red kiše, sad već prelazi u prolećni kliše!

Iako je bilo reči da će u petak pasti, kiša nije pala niti je bilo nešto značajnije oblačno, kako su najavljivali. 

Međutim, za subotu, „al sad stvarno“ kažu da će biti kiše, čak je moguća i grmljavina. Grmi, seva, vreme se menja.

Ako vam se kojim slučajem pojavio kašalj, svrab očiju, suzne i crvene oči ili kijanje, vrlo je moguće da ste alergični na cvetanje breze, leske i jove. Zato kiša i nije tako loša, dobro dođe da spere taj polen u okolini, da se predahne malo. Red polena, red kiše i tako u krug, dok ne dođe leto. Leti smo na nešto drugo alergični.

Dakle, u subotu od 6 do 17 stepeni uz kišu koja će padati negde između 13 i 15 časova. Taman za vreme ručka. Vetar nešto jači u odnosu na prethodne dane, ali još uvek nije dovoljan za usporen snimak sa vetrom u kosi, uz neku ritmičnu muziku koja prati vaše korake, kao na filmu.

U nedelju gledajte da vas neko pozove na ručak, ako vam se ne kuva. Inače, preko puta Mešca taj dan humantirana akcija, od 11:30 do 13:00h kuvaju se ručkovi za 200 dinara. Em ne kuvaš a dobro i jeftino ručaš, em pomogneš maloj Leoni da se izleči. Biće, kažu povremenih pljuskova i nešto hladnije nego dan ranije. Tempreatura će se kretati od 5 do 13 stepeni, vetar tiho i lagano, kao lala kad divani dok peca.

Da ne zaboravimo, u nedelju ne propustite emisiju Folk Mi Bejbe sa Borisom Koračakom od 9 do 12h, na LovaLova radiju, lepši će vam biti dan uz dobru narodnu muziku i koju pametnu od našeg kolege.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio