Senke sve su tanje – vremenska prognoza

Jedan od najtoplijih dana je pred nama, a sem toga je i toliko velik da je najveći u godini. Došao nam je petak topao i radostan.

Proteklih mesec i nešto dana mnogi su u nameri da smršaju, iskoristili uskršnji post. Ne jede se meso, ne pije se alkohol, misli sređene i struk sve tanji. Može se pretpostaviti sa kojom količinom sreće dočekuju najsrećniji hrišćanski praznik oni koji završe post primetno mršaviji, a pored toga što će za dan dva moći da pojedu i popiju, moći će i da se pomiluju sa voljenom.

Kako je sunce duže prisutno, senke sve su tanje, osima u podne kada ih nemilosrdno gazimo. Od kako su se pojavile senke kao da je veća gužva po gradu. Obratite pažnju prolazeći kraj nekog zida kakva vam je senka. Može vam biti zanimljivo.

Vedri i moćni veliki petak sa minimalnih 8, a maksimalnih 23 stepena, uz vetrić mio koji će duvati brzinom 6 metara u sekundi, umesto da najavi prijatan vikend za praznik, ustvari najavljuje povremene pljuskove u subotu i nedelju.

Biometeorolozi pišu da prilike mogu imati povoljan uticaj na hronične bolesnike. Srčani bolesnici oprezno i lagana hrana. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

Petak je a ne ide se u školu, neki ne rade, a za mnoge je poslednji radni dan ove nedelje. Dovoljno da mu se obradujemo.

E da, nemojte da razgovarate sa senkom, misliće neko da niste normalni.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio