Tuča na utakmici Kadetske Lige Srbije – UZNEMIRUJUĆ VIDEO

Skandalozan događaj desio se u Kruševcu, gde su se u 22. kolu Kadetske fudbalske Lige Srbije susreli kruševački Napredak i FK Spartak ŽK iz Subotice. 

Jednu vrlo tesnu i napetu utakmicu koja se završila pobedom domaćina od 1:0, u senku je bacila tuča koja je izbila na kraju utakmice. Nešto što ne bi smelo da se dešava na fudbalskim terenima, desilo se dečacima do 17 godina. Naime, domaća publika je nakon koškanja mladih fudbalera uletela na teren i pretukla dečake iz Subotice. U tuči je učestvovalo i nekoliko članova stručnog štaba Napretka.

– Više od 100 navijača je ušlo na teren gde su naši dečaci bili na udaru pošto nijedan policajac nije bio, kao ni jedan član obezbeđenja. Nikada ovako nešto nisam doživeo. Policija je došla posle 15 minuta, a do tada su se domaći navijači već razbežali, sa njima i trener golmana Saša Bakus koji je naša dva igrača Adamovića i Gajića, udario šakom u glavu. Na kraju je policija uzela izjave od nas, a gledaoce i navijače koji su tukli našu decu i nas, nisu pitali ništa – rekao je za LovaLova Dalibor Cetina, pomoćni trener ekipe Spartaka.

Uprava FK Spartak ŽK nije se javno oglasila povodom ovog incidenta, kao ni Fudbalski Savez Srbije, ali svakako očekujemo da će se zahtevati kazna za domaćina, uz moguće krivične prijave pojedinaca, pre svega jer teren nije imao zaštitnu ogradu, nije bilo redara, niti policije.

Subotički klub je jedan od klubova koji važe za dobre i savesne domaćine u srpskom fudbalu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio