U obilasku obnovljene hale za tenis u Dudovoj šumi

Saradnjom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Subotice i Teniskog kluba Spartak došlo je do obnovljanja hale za tenis u Dudovoj šumi.

Objekat u Kozaračkoj 2a je obnovljen zahvaljujući združenim sredstvima pomenute tri ustanove, a povodom čega su  ovaj „presvučeni“ objekat u pratnji medija obišli pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i gradska menadžerka i pomoćnica gradonačelnika Zagorka Panić.

Ceo budžet za rekontrukciju objekta iznosio je 4,8 miliona dinara od čega je pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio 4.4 miliona dinara, Grad Subotica 176 hiljada, a TK „Spartak“ 152 hiljade dinara.

– Energetska efiksanost je sada na zavidnom nivou i teniseri će imati mnogo bolje uslove za trening. Nastavljamo ulaganja u Suboticu i zahvaljujem se na inicijativi da zajedno stvaramo mogućnosti za bavljenje sportom.- rekao je Dane Basta.

S obzirom da je objekat izgrađen 1973. godine podrazumevala se zamena staklene površine.

– Bogata tradicija TK Spartak, koji broji 250 članova od kojih 70 aktivno učestvuje na takmičenjima, a najuspešniji predstavnik je Kristijan Juhas koji profesionalno učestvuje na turnirima. Oko stotinu naših sugrađane teniske terene koristi rekreativno, što je jedan od razloga naše podrške rekonstrukciji. – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Više prvih mesta u državi i u ženskoj i u muškoj konkurenciji u rangu seniora, juniora i pionira je dovoljan razlog da se TK Spartak može ponositi.

– Zbog tih rezultata smo proglašeni za najbolji klub Teniskog saveza Srbije, najbolji klub u Subotici i Vojvodini,  a sve to se ne bi desilo da nema infrastrukture i uslova za treniranje – dodao je predsednik TK Spartak Milan Vučković.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio