Veliko i malo jaje – VREMENSKA PROGNOZA

Posle Velikog petka dolazi Velika subota i to zvuči kao da će nešto veliko da se desi, a čak ni velike promene u vremenu nema.

Veliko ovo, veliko ono, a pametni umovi pričaju kako zadovoljstva treba tražiti u malim stvarima.

„Kupiću ti veeeeliki sladoled ako budeš dobio peticu, veeeelika je stvar ako završiš fakultet, uči da budeš veliki čovek, Miloš veliki, velika plata.“

„Mali si ti još da bi se igrao sa nama, ne možete dobiti kredit mala Vam je plata, mali je auto ne stajemo svi u njega, ne radimo sa malim firmama, malo je ljudi da bismo održali koncert.“

Od malih nogu nas mame velikim, da bismo se, kad odrastemo, zadovoljavali malim stvarima.

U subotu su moguće kiše, temperatura će se kretati od 7 do 14 stepeni, dok će vetar biti jači u ondosu na proteklih nekoliko dana. Uglavnom, ništa se veliko neće desiti što se vremena tiče.

E, u nedelju nam dolazi Uskrs, to je nešto najveće u hrišćanstvu. Jedni drugima ćemo čestitati, trpezarijski stolovi će biti puni hrane, mnogi će se utrkivati ko će lepšu fotografiju sa trpezom uz prigodnu uskršnju čestitku da stavi na društvene mreže. Možda se uveče ode i u neku kafanu da se proslavi kako valja. Uglavnom, radimo sve protivno onome što je propagirao Isus. No, skromnost ne mora da bude ograničena prečnikom, niko nije odredio kolika je ta skromnost. Može da bude i velika i mala, kao i jaja.

Temperatura u nedelju od 2 do 11 stepeni, duvaće vetar do 10 metara u sekundi. Neće biti padavina.

Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Srećan i blagosloven Uskrs!

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio