Vozni park subotičke Hitne pomoći dobio novo vozilo

Tokom prethodne nedelje, Ministarstvo zdravlja doniralo je novo sanitetsko vozilo službi za hitnu i medicinsku pomoć u Subotici.

Specijalista urgentne medicine u Službi hitne medicinske pomoći, dr Mihaela Budimski Soldat, ističe da novo vozilo raspolaže savremenom medicinskom opremom koja će pacijentima pružiti kvalitetnu zdravstvenu negu tokom transportovanja do najbliže zdravstvene ustanove na dalju dijagnostiku i lečenje.

Službu hitne medicinske pomoći u Subotici dnevno pozove između 30 i 50 građana, u zavisnosti od doba godine. Prema rečima Doma zdravlja Subotice, u toku je i javna nabavka za minibus kojim će se prevoziti pacijenti na i sa dijalize, koji finansira Grad Subotica. Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica, objašnjava da ustanova trenutno broji 35 vozila, od čega je pet savremeno opremljeno. Stručni kadar ispunjava normativ, po kojem broje 24 lekara, 35 tehničara i 32 vozača. Imajući u vidu da Subotica pokriva i punktove u Bajmoku i Čantaviru, potrebna je barem još jedna kompletna ekipa. 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio