Gradonačelnik Bakić se sastao sa delegacijom odbojkaškog kluba Spartak

Posle 46 godina odbojkaši Spartaka priredili su veliku radost Subotičanima nakon četiri utkmice finala serije plej ofa Prvenstva Srbije i to je bio dovoljan povod da se delegacija ovog kluba sastane sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem.

Sa petog mesta su odbojkaši Spartaka napali titulu prvaka Srbije, iz utakmice u utakmicu punili su Subotičku Halu Sportova znatiželjnim gledaocima. U finalu ih je ipak pobedila Vojvodina ali su svojim trudom i hrabrom igrom Spartakovi igrači pobrali sve simpatije navijača.

– Izdigli su se iznad svih problema, posebno pred početak prve utakmice plej ofa sa novosadskom Vojvodinom. Skoro pola Spartakove ekipe uoči tog duela imalo je zdravstvene probleme i da je sve bilo kako treba po pitanju njihovog zravlja, jer je ta prva utakmica i prednost domaćeg terena veoma bitna, možda bi sve to otišlo u nekom drugom pravcu. Bila je to, realno, borba Davida i golijata, s obzirom na to da je Vojvodina ekipa koja već dugo dominira u srpskoj odbojci, sjajan sportski kolektiv sa mnogo reprezentativaca, vrhunskih inostranih igrača i najboljom mogućom podrškom – istakao je gradonačelnik Bakić.

OK Spartak ima dugu tradiciju, koja počinje od njegovog osnivanja 1945 godine. Za zvanje prvaka stare Jugoslavije čekalo se 30 godine, a 1976 godine su u Briselu, u Ligi evropskih šampiona osvojeno je treće mesto.

– Odbojkaški klub Spartak okuplja oko 80 takmičara, trener Jevtić je pomoćnik selektora nacionalne reprezentacije, a trenutno  šest igrača nastupa u različitim reprezentativnim selekcijama Srbije. Sportisti su najbolji ambasadori ovog grada i mladi imaju na koga da se ugledaju i čemu da streme. Zbog svega što su učinili, odbojkaši Spartaka ubuduće zaslužuju snažniju podršku lokalne samopurave. Čestitam treneru, igračima, stručnom štabu i rukovodstvu Spartaka, i želim im još mnogo finala i blistavih pobeda – zaključio je gradonačelnik Bakić.

Nakon obraćanja medijima Bakić je treneru Jevtiću poklonio knjigu pod nazivom „Srbija, gradovi, opštine, naselja“, autora prof. dr Stevana M. Stankovića, dok je Ivica Jevtić gradonačelniku poklonio srebrnu medalju izborenu u finalnoj seriji ovogodišnjeg „plej ofa“ Prvenstva Srbije, a kapiten ekipe Spartaka Nemanja Jungić predao je Bakiću loptu sa potpisima svih odbojkaša.

Izvor: facebook/Stevan Bakić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio