Hajde da se igramo! VREMENSKA PROGNOZA

Svi smo u detinjstvu imali onog malog od bogatijih roditelja koji je imao loptu, pa on uvek mora da pobedi kad se igramo jer će u suprotnom odneti loptu kući.

Takvi su nama uglavnom branili kad igamo fudbal, a ako se igra između dve vatre njega smo ostavljali za kraj. Morao je biti važan među nama, drugačije nije bilo igre sa loptom, pa smo prelazili na trule kobile, često i žmurke kad padne mrak.

E, takvi su danas izrasli u ljude i manje više slično se ponašaju i u životu.

Kad pobeđuje, način na koji dobija utakmicu, nije mu bitan jer mu je trenutno dobro. Međutim, kada mu se suprotstaviš na isti način, onda  je tvoje ponašanje neprihvatljivo. Takvih je oko nas koliko hoćeš i u svim sverama života.

Ne greši on zato što gubi, već si ti kriv zato što pobeđuješ, a najveći su porazi one koje ne prihvatiš i od kojih ništa ne naučiš.

Takmičenje, posebno u sportu, mora imati i pobednika i poraženog, ali koliko sam ja shvatio neki su porazi bolji od pobede, posebno kada dođu u pravo vreme.

Lepo vreme se ustalilo, a kako stoje stvari cela naredna nedelja biće nam za uživanje. Tako će ponedeljak uz minimalnih 10, dostići maksimalnih 26 stepeni, vetar umeren sa severoistoka duvaće brzinom do 5 metara u sekundi. Biometeorološka situacija će pogodovati većini hronično obolelih i osetlјivih osoba, iako su kod pojedinaca moguće uobičajene tegobe. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom i umerena fizička aktivnost.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio