Ključ u foliji protiv lopova!

Ako vidite nekoga da nosi ključ od automobila umotan u aluminijumsku foliju, treba da znate da se štiti od lopova automobila i ukoliko i vi imate noviji auto, možda je bolje da uradite isto.

Često korišćen sistem na savremenim automobilima je pristup kabini bez ključa (keyless), gde vozač ne mora da vadi ključ iz džepa da bi otključao brave u vozilu i pokrenuo motor.

Nažalost, ovom funkcijom se okorištavaju i lopovi, jer su pronašli način da se signal koji prenosi ključ produži ili prosledi.

Postupak je jednostavan.

Recimo, jedan od lopova prilazi vratima stana i uz pomoć slušalice uhvati signal ključa koji se nalazi u džepu jakne okačene u hodniku. Tada se signal s prijemnika šalje na odašiljač koji se nalazi u džepu drugog lopova koji stoji uz automobil.

Auto reaguje na ovaj signal – vrata se otvaraju i motor se može pokrenuti. Upaljeni motor se neće ugasiti sam, čak i ako lopov sa slušalicom koji stoji pored vrata izgubi kontakt sa ključem. Auto će pokazati obaveštenje o nedostatku ključa, ali motor se neće ugasiti (to je zaštita u slučaju kvara ključa).

Lopovi tako mogu bez problema da dođu do mesta gde će automobil sakriti ili do destinacije gde će ga rastaviti na delove. – piše na sajtu 021.rs

Najbolji sisitem za zaštitu od ovakve krađe automobila jeste da obložite ključ folijom. Na ovaj način se ometa signal ključa, te ga bez problema možete odložiti u svom hodniku na mesto gde ste navikli da držite ključeve u toku noći.

Naravno, pod uslovom da zaključate i vrata svoga stana.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio