Održan 16. Memorijalni turnir „Refik Memišević – Brale“ u Subotici

Danas je u subotičkoj Hali sportova održan 16. po redu Memorijalni Turnir „Refik Memišević – Brale“ u rvanju grčko – rimskim stilom za rvače uzrasta do 17 godina.

Na turniru je učestvovalo 70 takmičara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Slovenije u muškoj i ženskoj konkuranciji.

Pobednice u ženskoj konkurenciji po kategorijama su:

U kategoriji do 43kg  Ana Koblo iz Mađarske, do 57 kg Jana Petrović iz Srbije, do 65 kg Maša Perović iz Srbije i do 73 kg Veronika Vilk iz Hrvatske.

U muškoj konkurenciji do 45 kg zlatan je bio Laslo Mozeš iz Mađarske, zatim do 48 kg Danijel Ozveđ iz Srbije, dok je u kategoriji do 51 kg pobedu odneo Tin Turković iz Hrvatske. U kategoriji do 55 kg pobedio je Boton Dajc i Mađarske, do 60 kg Dejan Berkec iz Srbije, u kategoriji do 65 kg Jovan Miolski iz Srbije, dok je Antal Vamoš, takođe iz Srbije pobedio u kategoriji do 71 kg. Branko Đurić iz Srbije je odneo pobedu u kategoriji do 80 kg, Aleksej Maharita iz Mađarske uzeo zlato u kategoriji do 82 i Arpad Lakatoš je pobedio u kategoriji do 110 kg, zbog čega je dobio i trofej Refika Memiševića koji je takođe rvao u toj kategoriji.

Za najbolju takmičarku na turniru proglašena je Maša Perović, reprezentativka Srbije, a najboljeg takmičara proglašen je reprezentativac Srbije Jovan Miolski.

U generalnom plasmanu, u ženskoj konkurenciji sa 70 osvojenih bodova prvo mesto je osvojila reprezentacija Srbije, drugo mesto zauzela je Mađarska sa 40 bodova, a treće mesto pripalo je Hrvatskoj sa osvojenih 33 boda.

Srbija je i u muškoj konkurenciji odnela ekipnu pobedu sa 225 bodova, drugo mesto sa 160 bodova zauzela je reprezentacija Mađarske, dok je treće mesto sa 99 bodova pripalo Hrvatskoj.

Foto: facebook/Stevan Bakić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio