Petkovgrad – VREMENSKA PROGNOZA

Petkom smo se kao mlađi radovali poslednjem školskom zvonu pre obećavajućeg vikenda, već od škole do kuće dogovarali smo tačno u detalje šta ćemo da radimo. 

Uglavnom smo petkom uveče izlazili u grad, pa se tako dobro provedemo da hoćemo i subotom isto, ali nikad ne bude kao što je petkom. Bile su to lude devedesete, brže smo sazrevali nego mladi danas. Blago njima.

I danas se ode do grada, samo mladi više idu u šetnje ili na neke večere tipa pica i kola ili ako je neki uncut među njim onda se uz picu naruči i pivo. Danas u ponudi imaju i bezalkoholno pivo. U toku večere naprave stotinjak slika i onda cele sledeće sedmice prepričavaju doživljaje sa večere pokazivajući fotografije i postavljajući ih na društvene mreže.

Nekad smo se slikali da sačuvamo uspomene, a danas delimo slike da bismo imali uspomene.

Subotica je nekad petkom izgledala kao neki turistički grad pored mora, pun korzo bašta kafića, klubovi rade i svi puni, čak su i mali kafići u kvartovima imali vajde petkom, pošto nisu svi izlazili u grad da bi se dobro proveli. Znali su dobru žurku da prave i u flipernici, ma znalo se i na klupi u parku dobro povoditi.

Petkom je grad uvek bio pun mladih, mi smo našu Suboticu tada znali da zovemo Petkovgrad iako je ime dobila po vojskovođi Suboti Vrliću.

Petak će se dobro pokazati i sutra. Dostići će 29 stepeni uz blagi vetrić mio i kišom koja će se stidljivo pojaviti negde oko 18 časova. Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike. Izvestan oprez se i dalјe savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Problemi sa snom i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Bio je i jedan Petko među nama, njega smo zvali ženski Petko, ali to nema nikakve veze sa ovom pričom.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio