Pravo je vreme za trčanje – VREMENSKA PROGNOZA

Postoji vreme kada čovek mora da trči. Recimo, blizu si kuće i uhvati te velika nužda toliko intenzivno da jedva izdržavaš da ne pustiš. Toalet je na 100 metara, sad ili nikad, hvataš zgrčeni sprint jer su poslednje stotinke u pitanju, i onda kao kad maratonac na 30 stepeni utrči u cilj nakon 42 kilometra obarajući sopstveni rekord, zadovoljno sediš na wc šolji, jer si stigao na vreme. 

Kiša je pala i osvežila, pravo je vreme za trčanje radi rekreacije. Ne postoji čovek koji nije trčao po kiši. Nekad da ne bi skroz pokisao, a nekad zato što mu prija, jer se pluća „otvore“ pa ima utisak da bi na mesec mogao da otčri časkom.

Ako neko nije, onda neka proba da istrči na kišu ili posle kiše, na primer u Dudovu šumu. Osećaj je predivan, posebno uveče.

Subotički polumaraton se ove godine održava 28. avgusta i pravo je vreme da se počnu pripreme za 5, 10 ili 21 kilometar. Lepo bi bilo da što više Subotičana istrči ovu jubilarnu petu trku.

Četvrtak će dostići 28 stepeni i to bez padavina, kako stanje trenutno stoji, a severozapadni vetar duvaće 5 metara u sekundi. Biće to jedan prelep dan iako će biometeorološke prilike izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski i bolovi u mišićima.

Mišići mogu da bole i zbog upale, ukoliko niste dugo trčali, zato se nakon treninga preporučuje dobro istezanje.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio