Reonstrukcija GP Horgoš u punom jeku

U toku su radovi na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, inače jednog od najopterećenijih i najfrekventnijih u zemlji.

Kako se približava početak turističke sezone, tako na graničnim prelazima treba očekivati i duža zadržavanja od uobičajenih, pošto će broj putnika i vozila neminovno rasti.

– Treba imati u vidu da je prošle godine tokom letnje sezone (jun, jul i avgust), uprkos smanjenoj fluktuaciji usled pandemije, preko ovog graničnog prelaza u našu zemlju ušlo preko milion i po putnika, a izašlo oko 1,2 miliona ljudi. – piše na sajtu uprave carina.

U istom periodu je preko Terminala Horgoš u Srbiju ušlo više od 43.000 kamiona, a iz nje izašlo gotovo 40.000 teretnjaka.

Kako se na pojedinim trakama povremeno dešavaju zatvaranja, to već sada uslovljava duža zadržavanja u teretnom saobraćaju i stvaranje dužih kolona kamiona na izlazu iz zemlje, na šta granične službe ne mogu da utiču.

– Prema najavi Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, radovi na samom prelazu, kao i na prilaznim saobraćajnicama trajaće oko godinu i po dana, tako da bi preporuka bila da se kao alternativa koriste drugi manji prelazi. Za putnički saobraćaj su to Kelebija, Đala, Horgoš II, Rabe, Bački Breg, Bački Vinogradi, Bajmok i Rastina, a za teretni Terminal Kelebija. – piše na sajtu carina.rs

Foto: carina.rs
  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio