2. Žednički višeboj postao tradicija!

U organizaciji Udruženja građana „Đeneral Hadžićevo“, u Novom Žedniku je u nedelju 19. juna, u okviru seoske slave Svete Trojice, održan 2. Žednički višeboj. 

Ovogodišnji Žednički višeboj koji po rečima organizatora promoviše tradiciju, podstiče zajedništvo, jačanje kolektivnog duha i fizičke aktivnosti, otvoren je himnom Bože pravde koju je otpevala Milana Trbulin iz Novog Žednika.

Na fudbalskom terenu novožedničkog Preporoda upriličene su seoske igre na kom se takmičilo 180 takmičara iz 12 ekipa. Ekipno i pojedinačno takmičari su se nadmetali u skoku u dalj, skoku u vis, obaranju ruku, povlačenju kuke, nadvlačenju štapa, trčanje po brvnu, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca i penjanje uz stožinu.

Kako se pokazalo u generalnom plasmanu ekipe iz Novog Žednika označile su i ovogodišnji višeboj, posebno u disciplini nadvlačenje konopca.

Prvo mesto u generalnom plasmanu odnela je ekipa „Došlov i Krajišnici“ sa 540 ukupno osvojenih bodova, drugo mesto je zauzeo „Boks tim“ sa 480, a treće mesto zauzela je ekipa „Seljačine“ sa 460 bodova.

U nadvlačenju konopca pobednik je bio „Boks Tim“ koji je bio bolji od ekipe „Došlov i Krajišnici“, dok je treće mesto u ovoj disciplini pripalo „Manekenima“.
Pobedničkim ekipama je nagrade i pehare uručio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, dok je u pojedinačnim konkurencijama nagrade uručila Nataša Alkesić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine.
Sve to je ispraćeno uz dobru i veselu živu muziku i dvadesetak prasića na ražnju, sa čime su se kasnije svi častili do kasno uveče, kako i dolikuje seoskim igrama.
Foto: Strahinja Babović i privatna arhiva
  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio