44 godine postojanja Gerontološkog centra Subotica

Gerontološki cenatar Subotica danas je obeležio 44 godine postojanja, povodom čega je upriličena svečanost u dvorištu Doma za negu Gerontološkog centra, na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. 

Bakić je istakao da su Gerontološki centar i lokalna samouprava neraskidivo vezani i da će grad Subotica i ubuduće preduzimati sve da uz zaposlene u toj ustanovi, koji sa velikom ljubavlju i posvećenošću rade svoj posao, unapredi dalji rad i razvoj.

Grad Subotica i Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno su u energetsku efikasnost Gerontološkog kluba Bajnat uložili 5,4 miliona dinara. U predhodnim mesecima donirana su tri vrhunski opremljena vozila od strane Ministarstva zdravlja, dok je Vlada Republike Srbije prepoznavši važnost i kvalitet rada Gerentološkog centra putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima opredelila čak 800 miliona dinara za rekontrukciju objekta „Dudova šuma“ koji je u planu da se završi sledeće godine.

Gerontološki centar Subotica osnovan je 29. juna 1978 godine. Na usluzi je za 530 domskih korisnika, sedam hiljada članova kluba i više od 700 korisnika usluga SLužbe otvorene zaštite, odeljenja „Nega i pomoć u kući“.

Direktorica Gerontološkog centra Brankica Tešanović rekla je da su poslednje dve godine za ovaj centar bile teške ali da su zaposleni bili na vrhuncu zadatka i da su nadljudskim nporima uspeli da zaštite domove centra od virus korone. Istakla je i da je tokom pandemije završena kompletna rekonstrukcija Doma za odrasla lica, kao i da se u narednom periodu očekuje završetak kompletne rekonstrukcije Doma „Dudova šuma“ , koji će, kako je rekla – „Biti najmoderniji i najlepši u regionu“.

Foto: Strahinja Babović

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio