Depo Tv u produkciji Dečjeg pozorišta

Subotičko Dečje pozorište pokrenulo je „Depo Tv“ u sopstvenoj produkciji, u kojoj deca polaznici i profesionalni glumci i reditelji snimaju i emituju na internet kanalu Dečjeg pozorišta.

Ovu novu ideju Dečjeg pozorišta, podržalo je Ministarstvo kulture tako što je i obezbedilo sredstva za nabavku opreme.

Do kraja godine imaćemo opremu za jednu mini televiziju. Za ovaj projekat, značajna je i volja i energija dece koja učestvuju u internet televiziji. Formirali smo ekipu novinara koji su pravili različite vrste emisija na teme koje ih zanimaju poput sporta, zoološkog vrta, igre, plesa.- rekla je Marta Aroksalaši, direktorka Dečjeg pozorišta.

Neke od emisija nose nazive: „Kalinina kreativna radionica“, „Moja kuhinjica“, „Niko kao ja“.

U ovaj projekat uključeno je oko 60 dece uzrasta do 14 godina, koji su do sada realizovali 21 epizodu, a one su prikazane u podkestu internet kanala Dečjeg pozorišta, na srpskom i mađarskom jeziku.

U realizaciji emisija učestvuju Viktorija Palfi i Danka Balać, glumice Dečjeg pozorišta, kao i reditelji Jelena Štetić i Mihajlo Plankoš.

S obzirom da dečije pozorište već godinama u nazad ima dobru saradnju sa Politehničkom školom, iz ove škole formiraće se i ekipa kamermana i montažera, koji će u narednom periodu učestvovati u realizaciji emisija.

Pripremamo uvođenje novog obrazovnog profila, a to je tehničar multimedije, koji je rađen na osnovu kompetencija u obradi slike, zvuka, organizacije događaja. Zato se radujemo produbljivanju naše saradnje sa Dečijim pozorištem. – rekao je Iso Planić, direktor Politehničke škole.

Foto: subotica.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio