Dobrovoljno davanje krvi u subotu 25. juna na Paliću

Akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Humana subota“ održaće 25. juna na palićkoj Velikoj terasi, od 8 do 11 časova.

U suorganizaciji Crvenog krsta i Odeljenja trnsfuziologije Opšte bolnice na jubilarnoj 20. akciji, dobrovoljno mogu dati krv svi zdravi sugrađani od 18 do 65 godina.

– Dobrovoljni davaoci u subotu treba da budu odmorni i da se dan pre i na sam dan akcije suzdržavaju od većih fizičkih aktivnosti. Davanje krvi treba da odlože oni koji se ne osećaju dobro ili boluju od nekih akutnih ili hroničnih bolesti. Ne treba da daju krv ni oni koji su u prethodnih 24 sata konzmirali alkohol ili ako su uzimali lekove protiv bolova u prethodnih pet dana, odnosno antibiotike unazad 7 dana. Molimo i one koji su u proteklih 6 meseci imali operaciju, odnosno radili tetovažu ili pirsing da odlože davanje krvi – sugerisala je Nevena Lukić iz subotičkog Crvenog krsta.

Osobe koje su preležale kovid-19 bez simptoma, krv mogu dati odmah nakon karantina.

Za sve one koji će dati krv u subotu, obezbeđen je besplatan autobuski prevoz linijom broj 6 uz pokazanu knjižicu dobrovoljnog davaoca krvi.

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio