Nije fora! – VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDELJAK 6. JUN

Sediš kući i gledaš neki film, zadovoljan jer je vikend prošao čak i više od očekivanog i onda počneš da razmišljaš kako treba ići na spavanje jer sutra počinje radna nedelja, uz onu dobro poznatu krilaticu: Opet ovaj smoreni ponedeljak!

Ljudi treba da su manje ogorčeni na poneljak. To je dan kao i svaki drugi i treba mu dati šansu da se pokaže, jer ima potencijala. Nije fora stalno ga nipodaštavati. To je isto kao kad nekoga stalno kudiš pa mu se samopouzdanje sroza na nivo parazita. Ima i onih na koje isti tretman potpuno drugačije deluje, pa razvale kao pravi šampioni.

Nego, vratimo se ponedeljku, dan koji takođe može biti pun mogućnosti i novina, posebno ako naštelujemo percepciju.

Ponedeljak je na primer dobar ako si đak ili student i spremio si se za bolju ocenu, ili jedva čekaš da vidiš simpatiju, jer vikendom su svi kući ili putuju kući. Dobar je ako voliš svoj posao i svoje kolege, pa trčiš na posao na prvu trač partiju uz jutarnju kafu. Mnogi ponedeljkom započinju dijete, ostavljaju cigarete, menjaju svet, i takođe je dobar, jer ponedeljkom skoro svi dolaze oprane i sređene kose, obrijani, a ako su bili u šopingu za vikend, jedva čekaju da novu garderobu obuku na posao.

Nekom je i rođendan ponedeljkom!

U toku noći kiša će lepo osvežiti, a već oko 7 časova biće oko 17 stepeni, što će reći da će ovaj ponedeljak biti jedan simpatičan dan sa maksimalnih 29 stepeni i prijatnim suncem koje će ispratiti severac, al’ ne tako ‘ladan da moraš biti jako gladan.

Izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim obolјenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolјa i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Eto, jedan sasvim sadržajan i zanimljiv ponedeljak je pred nama.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio