Prijem predstavnika KDT Spartak u Gradskoj kući

Povodom velikog uspeha Tamaša Kajdočija na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u dizanju tegova, na kom je oborio čak tri nacionalna rekorda i osvojio sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Tirani, našeg sugrađana i člana reprezentacije Srbije kao i njegovog trenera Ervina Rožnjika, danas je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Stevan Bakić.

Čestitajući Klubu dizača tegova „Spartak“ na čak 17 osvojenih titula u nizu, gradonačelnik je izjavio da je malo lokalnih samopurava gde gradonačelnik ili predsednik opštine ima toliko prilika da se sretne sa lokalnim sportistima koji u kontinuitetu postižu izvanredne uspehe koji prevazilaze lokalne zajednice.

– Tamaš Kajdoči je napravio istorijske uspehe početkom ovog meseca na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova u Tirani. Osvojio je sedmo mesto, što je prvi put u istoriji da se takmičar iz Srbije plasira u prvih deset u seniorskoj konkurenciji. Do tog rezultatata stigao je tako što je postavio čak tri nova nacionalna rekorda. – izjavio je Bakić.

Gradonačelnik je podsetio da je Tamaš u disciplini trzaj podigao 177 kilograma, a u izbačaju 226 kilgrama, što u čitavom regionu niko nikada nije podigao. Treći rekord Kajdoči je napravio u biatlonu, sa ukupno podignutih 403 kilograma, čime je zauzeo sedmo mesto u totalu.

– Konkurencija je bil jaka ali smo uspeli da dođemo do sedmog mesta, što je zaista dobar rezultat. Na ovom sastanku obećana nam je pomoć od Grada da će nas podržati u daljem radu da se pripremamo i postižemo još bolje rezultate – rekao je Kajdoči.

Velike zasluge idu i treneru Ervinu Rožnjiku koji je izrazio zahvalnost gradonačelniku Bakiću na srdačnom prijemu i subotičkoj lokalnoj samoupravi na kontinuiranoj podršci prema Klubu dizača tegova Spartak.

– Pripremamo se za Svetsko prvenstvo u Kolumbiji i želimo da odbranimo titulu ekipnog prvaka države, a posebno me raduje što se mali Subotičani sve više interesuju za dizanje tegova. Zahvalan sam što se naš rad, trud i ljubav prema ovom sportu priznaje, što nas je gradonačelnik Bakić svečano ugostio i što nam je na taj način ukazano da se sve što činimo ceni i poštuje. – izjavio je trener Ervin Rožnjik

Prijemu u Zelenoj sali Gradske kuće prisustvovali su i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

Foto: Strahinja Babović

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio