Subotičanka Minja Kopunović u reprezentaciji Srbije!

Nakon nanizanih uspeha u nekoliko proteklih takmičenja, od kojih je na poslednjem Prvenstvu Srbije za mlade juniorke u Sremskoj Mitrovici osvojeno 3. mesto u trci na 200 metara, koje je uzgred trčala prvi put, Subotičanka Minja Kopunović je pozvana da predstavlja Srbiju na predstojećim Balkanskim atletskim igrama za juniore u Baru, u Crnoj Gori, koje se održava 11. i 12. juna.

Podsećanja radi, Kopunovićeva je početkom maja osvojila prvo mesto u trci na 400 metara, na Prvenstvu Vojvodine do 20 godina i tu ostvarila svoj lični rekord, a ako uzmemo u obzir da ima tek 16 godina, to svakako uvećava njen uspeh.

Uzela je Minja zlato i na Sportskoj Olimpijadi za osnovce i srednjoškolce (SOŠOV), koje je održano u Zrenjaninu 26. maja, takođe na 400 metara.

Na predstojećim Balkanskim atletskim igrama Minja će za Srbiju trčati štafetu na 400m, a njena želja je da se nađe među putnicima za mlađe-juniorsko prvenstvo Evrope koje se u periodu 04-07. jula održava u Jerusalimu. Delegacija Srbije u ovom trenutku broji 22 putnika za Jerusalim, a redakcija LovaLova internert radija i portala se nada da će nakon Balkanskih igara, među njima biti i naša Subotičanka.

Minja Kopunović je član AK Spartak i pod palicom je trenera Bele Evetovića.

Foto: privatna arhiva

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio