Vratiću se jednog dana – VREMENSKA PROGNOZA

Da mi je da odem da vidim sveta, da prepešačim brda da proklizim dolinama, nagledam se predela i namirišem tuđeg vazduha!

Toliko hvale naši u pečalbi tuđe sunce i tuđe nebo da je prosto nedopustivo ne doživeti to. Tamo je sve čistije, ulice, vazduh, novac im je lepši, socijalna primanja veća, isplaćuju plate na vreme i nema razmišljanja o tome da li će plata dotaći kraj meseca.

Ipak, veliko je pitanje da li život u tuđini znači i srećniji život?

Desi se da stranci možda više pomognu nego naši, na primer kod lekara, u prodavnici, na poslu. Češće je taj duševni mir prisutniji u sređenoj državi ali kako bez familije, šljivovice, naše muzike, šarenih stolnjaka, psovki kao nigde na svetu i onih famoznih ispijanja kafa po kafićima ceo dan, pa čak i pijanke kad ti je volja.

Činjenica je da smo najbolja zemlja kad se pare troše. Pa nije sve u zaradi, ako je skoro sve u novcu!

Mnogi su već par generacija u drugim zemljama ali i dalje sanjaju o tome da se vrate u svoju Srbiju. Svi znamo zašto je to tako.

Četvrtak je preslikana sreda. Već od ranih jutarnjih sati sunce će učiniti da temperatura bude 20 stepeni, a nešto kasnije oko 15 časova dostići će 29 stepeni uz povetarac koji će neprimetno duvati sa zapada. Dan nepovolјan na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi i promenjlјivo raspoloženje su očekivane meteoropatske reakcije.

I dalje se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju, ali tako je i u drugim zemljama.

Trenutno smo u prednosti u odnosu na ostale zemlje oko ulja, šećera i brašna, a kako stoje stvari i zima će nam biti toplija.

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio