Završen prijem dece u PU Naša radost, 280 dece neraspoređeno

Nakon objavljivanja liste dece koja su primljena u vrtiće PU „Naša Radost“, zaključak je da je od 1300 podnetih molbi, više od hiljadu mališana dobilo mesto u vrtiću, dok je trenutno neraspoređeno 280 dece.

Među neraspoređenom decom je 180 mališana za jaslice  i 100 dece uzrasta za obdanište. Kako navode iz PU „Naša radost“ broj neraspoređenih mališana nije konačan, jer će za oko 100 dece biti ponuđen smeštaj u nekim drugim objektima.

– U ovom momentu nismo mogli izaći u susret roditeljima koji su naveli željene vrtiće, jer su kapaciteti u tim objektima popunjeni, ali za više od 100 mališana ćemo ponuditi smeštaj u drugim vrtićima. To je svake godine procedura i roditelji najčešće prihvate ono što je realno i upišu decu u one objekte u kojima je to moguće – objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU „Naša radost“.

Navodi se iz ove ustanove da se intenzivno radi na proširivanju kapaciteta, te se u prvim mesecima nove obrazovno-vaspitne godine očekuje otvaranje dve jaslene grupe u „Šumicama“ i jedno odeljenje pri školi u Novom Žedniku. Radi se na osposobljavanju i jednog objekta u Đurđinu, što je ranije i najavljivano ali se ne očekuje  završetak radova do septembra. U ove objekte bi se moglo smestiti još najmanje 80 mališana.

– Početak rada ovih grupa ne zavisi od nas, već od nadležnih organa koji izdaju upotrebne, odnosno dozvole za rad. – zaključio je Vojnić.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio