Žurka na plaži – Vremenska prognoza za 30. jun u Subotici

Počele su priče o plažama, moru i muzici. Svakih pola sata neko spominje godišnji odmor negde na moru, doduše ima onih koji bi se odmarali po srpskim rekama i jezerima. Pa Srbija je prelepa zemlja, puna lepih predela i ljudi.

Sad kada su temperature dostigle preko 30 stepeni, o čemu drugo i da razmišljaš sem o nekom odmoru kraj vode u hladu, uz dobro društvo, muziku i vino…pivo ili rakiju.

Kupanje u hladnoj vodi, rečnoj ili morskoj, krema za sumčanje, mirišu plaže, trbušnajci, bikiniji, muzika na razglasu i žamor ljudi u pozadini. Lagana hrana i piće po ceo dan. Kada zađe sunce, tuširanje, šetnjica sa prijateljima i sve se završava na nekoj divljoj plaži sa možda i nekim strancima uz akustaru i dobre stare hitove.

Uglavnom se takva letovanja preporučuju za odmor duše, tela i glave. Na tome se posle živi do zimovanja.

I tako ceo život, leto-zima odmor svima.

Četvrtak vruć da vreliji ne može biti! Čak 36 stepeni prognoziraju meteorolozi uz vetar sa juga brzine do 5 metara u sekundi.

Osetlјive osobe, naročito na srčani bolesnici, astmatičari i hipertoničari oprezno. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja. Očekivane meteoropatske reakcije su umor, razdražlјivost i smanjena koncentracija.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio