25. jubilarni Međunarodni oldtajmer susret

U nedelju 3.juna na Paliću održan je 25. jubilarni Međunarodni oldajmer susret, na kom su ispred velike terase mogli videti 59 starih automobila i 56 „Tomos“ motocikala.

Na ovoj tradicionalnoj izložbi oldtajemera koja je među najmasovnijim u regionu, bilo je izložbenih modela iz zemalja bivše Jugoslavije ali i iz Mađarske, Slovačke, Rumunije i Engleske.

Oldtajemr skupu prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić i član gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić.

– Izložba oldtajmera je uvek rado viđena i dobro posećena. T oje manifestacija koja je postala već tradicionalni deo turističke ponude Subotice preko leta. Pošto takvi uspesi ne dolaze sami od sebe iskoristio bih ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost predsedniku i članovima udruženja Old tajmer koji ulažu veliku energiju i posvećenost u organizaciji jedne ovakve manifestacije. – rekao je Stevan Bakić.

Iako se u protekle dve godine zbog pandemije nije održavao Oldtajmer skup na Paliću, a ova godina nam donosi i globalnu energetsku krizu koja ostavlja traga na automobilsku industriju, ljubav prema motornim vozilima pokazala se jača nego ikad, pa je tako Tomsilav Vidaković, jedan od organizatora ovog tradicionalnog skupa imao priliku da pozdravi prisutne u velikom broju i zahvali se rukovodstvu grada na podršci bez koje ova manifestacija ne bi mogla da se organizuje na ovakvom nivou, podsetivši da se ove godine peti put organizuje i smotra tomos motocikala.

Foto: Strahinja Babović

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio