Dan kada igra Spartak – Vremenska prognoza za 15. jul u Subotici

Probudiš se, spreman sendvič i jogurt na kuhinjskom stolu sa porukom da ne kasniš u školu. Jedeš komad hleba namazan margarinom i nekom salamom koju su svi klinci voleli i narendan sir na sve to. Zvali smo ga rođendanski sendvič. Ponekad smo se bahatili pa i kiselog krastavca stavimo pride.

Na leđima kožna torba kockasta, na njoj štampan saobraćajni znak stop, ni upola težine torbe današnjih osnovaca ali ipak teška. Ideš u školu i razmišljaš kako ćete danas ti i ćale ići na gradski stadion da gledate Spartak. S kim god da je igrao stadion je bio pun.

Sećam se kao juče, kada dođu sa posla, roditelji ručaju, popiju kafu, možda neko hladno pivo i kreće se na stadion. Obavezno plava ili bela majca, mora biti bar nešto u bojama kluba, inače si promašio temu. Kolone ljudi iz raznih delova grada idu peške prema stadionu, svi iz istog razloga, igra naš Spale. Pored pešaka i navijača na biciklima, bile su i kolone automobila, a mnogi su dolazili i autobusima. Stadion je uvek bio pun i bilo je baš lepo biti navijač Spartaka.

I sada je lepo biti navijač jedinog predstavnika subotičkog fudbala u Super ligi Srbije ali stadion je prazan. Ipak, pojavljuje mi se onaj stari osećaj, nešto se dobro dešava. Počeli su da igraju momci iz Subotica, pažnja se obratila i na dečake iz škole fudbala na koje se računa u bliskoj budućnosti da i oni zaigraju za naš Spartak. Vratiće se sve na svoje mesto, ali neće nikad više oni stari momci koji su sedeli oko mene i zdušno navijali za svoj omiljeni Spartak. Na tom mestu gde sam nekad sedeo sa ćaletom, više i ne može da se sedi.

Danas je dan kada igra Spartak i bilo bi dobro da se vidimo tamo bodreći naš omiljeni klub. Utakmica protiv Radnika igra se u 20 časova i ulaz je besplatan.

Ovaj petak biće lep dan, savršen za sport ali u poslepodnevnim časovima. Maksimalnih 33 stepena dostići će već u 13 časova, a vetar će duvati severac lagano i skoro neprimetno. Topao vazduh neće pogodovati hronično obolelim i osetlјivim osobama. Srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolјe. Preporučuje se boravak u hladovini ili klimatizovanim prostorijama (naročito u periodu od 11 do 17 časova), kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio