Dobri rezultati tenisera Spartaka na Državnom prvenstvu

Nedavno održano Državno prvenstvo u tenisu, označili su članovi TK Spartaka svojim dobrim igrama i rezultatima.

Kristijan Juhas postao je prvak Srbije, Lazar Milićević je osvojio treće mesto a Lana Virc u kategorijama do 14 i do 16 godina osvojila drugo mesto, u ženskoj konkurenciji i pozvana je u reprezentaciju Srbije do 14 godina. Seniorska ekipa Spartaka osvojila je ekipno treće mesto na prvenstvu.

Ovim povodom gradonačelnik Subotice Stvena Bakić sastao se sa delegacijom TK Spartak, gde je istakao pored pomenutih rezulata i neke istorijske podatke vredne pomena.

– Klub je oslonjen na dugu tenisku tradiciju, koja je započela davne 1888. godine i koja je do danas donela preko stotinu osvojenih ekipnih i pojedinačnih prvenstava države. Ovaj teniski klub dao je preko 60 šampiona u prošlosti na čelu sa najprepoznatiljivijim Nikolom Špaerom, koji je u svoje vreme bio juniorski prvak Evrope, a četiri puta seniorski prvak stare Jugoslavije. – rekao je Bakić i dodao da će Grad Subotica i Sportski savez nastaviti svoju podršku radu TK Spartak verujući da će i u budućnosti biti prilike za zajedničku radost uspesima ovog kluba koji promoviše najbolje tenisere Subotice.

Predsednik TK Spartak Milan Vučković i trener Ladislav Demeter su se zahvalili na kontinuiranoj podršci lokalnoj samoupravi i na srdačnom prijemu, kojem su pored pomenutih prisustvovali i Nataša Aleksić član gradskog veća zadužena za oblast omladine i sporta i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

Foto: Strahinja Babović

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio