Duša – Vremenska prognoza za 4. jul u Subotici

U svakom kvartu bilo gde na zemaljskoj kugli, postoje neke legende. Svaka je generacija imala atipične ljude koji su se po nečemu razlikovali ili su činili stvari po kojima ih je komšiluk izdvajao, pamtio a kasnije i prepričavao njihov život.  

Tako je u jednoj zgradi, višespratnici, postojao jedan bračni par koji je živeo skromno ali lepo, u ljubavi i harmonijii. U svom životu, a živeli su dugo, oni su ispratili odrastanja mnogih generacija. Nisu imali svoje dece i bili su vrlo povučeni, malo su pričali, ali pamte se kao komšije kojima nikada deca nisu smetala.

Legenda vezana za njih, posebno za „novije“ generacije, jeste da niko nije saznao kako se zvala baka. Deda Milutin ju je uvek zvao Dušo moja.

– Dušo moja, hoćemo da se prošetamo malo, baš je lepo sveže napolju? – deda se obrati baki i njih dvoje odu u šetnju.

Jednog dana Stanko je bio napolju sam i igrao se u pesku pored klupe na kojoj je sedeo ovaj stari bračni par i čuo je kako je deda Milutin svoju baku nazivao Dušo, par puta u njihovom razgovoru. Naravno, znatiželjan klinac, čim je baka otišla do prodavnice, sedne pored dede i upita ga kako to da i posle 80 godina baku zove Dušo.

– Znaš sinko, zaboravio sam joj ime, a plašim se da je pitam.

Ponedeljak, nova radna nedelja i novih 36 stepeni uz severozapadni vetar brzine 4 metra u sekundi. Vreme neće pogodovati osobama sa srčanim i respiratornim obolјenjima. Mogući su razdražlјivost, nesanica i malaksalost.

Preporučuje se smanjenje fizičkih aktivnosti, boravak u hladovini i neizostavno hidriranje.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio