Kamenko – Vremenska prognoza za 10. i 11. jun u Subotici

Jedan od prvih prezentera vremenske prognoze na televiziji bio je jedan jedini Kamenko Katić.

Kamenko je prvo bio radio voditelj, a potom je prešao na televiziju i postao legenda čitajući vremensku prognozu. Kasnije je bio i autor preko 300 televizijskih reportaža i emisija, ali najpoznatiji je po vremenskoj prognozi. Ljudi su ga zvali „naš Kamenko“, a spominje se i u pesmi Halid Invalid Hari od Ramba Amadeusa, u stihu „Kamenko je rek’o biće kišni dan, svratili smo kod strika i pozajmili kišobran”.

U to vreme bio je jedini voditelj i novinar koji prezentovao dnevnu vremensku prognozu i cela zemlja se vodila po njemu.

Danas imamo stotinjak mogućnosti da saznamo vremensku prognozu i to za narednih nekoliko dana, nijednog poznatog prezentera vremenske prognoza, a vrlo često ne pogode ni šta će isti dan jesti za ručak.

Ipak, subota će kako kažu prognoze dostići 28 stepeni uz umereni vetar sa severa i bez padavina, osim možda malo u toku noći, tek da se lepo odspava. U nedelju predviđaju takođe dan bez padavina ali sa maksimalnih 27 stepeni i sa severozapadnim vetrom brzine do 6 metara u sekundi.

Povolјne biometeorološke prilike pogodovaće većini hronično obolelelih. Izvestan oprez se savetuje mentalno nestabilnim osobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Foto: wikipedia

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio