Ko je bolji čovek? – Vremenska prognoza za 22. jul u Subotici

Skoro svaki dan u isto vreme na istom vežbalištu nalaze se sa istim ciljem, da bi dobro istrenirali. Jedan zato što voli da trenira,a drugi sa željom da skine koju kilicu, ne bi li se u toku leta pokazao u dobroj formi.

Sve u svemu, svakim danom se gledaju kako dolaze, treniraju i odlaze. Trčeći jedan pored drugog čuju kako se naprežu, dahću, podriguju, pa i prde kada dođe do jačeg napora, ali samo kad ne obrate pažnju da im je neko iza leđa. Viđaju se  oni tako već oko dva meseca i znaju jedan od drugom koliko majca i šorceva imaju za trening i u kojim bojama ih kombinuju, koliko se znoje, kako smrde kad se oznoje. Znaju kad su raspoloženi za trening, a kada nisu. Čak se prepoznaju i na ulici u gradu u nekim drugim okolnostima. Praktično znaju jedan o drugom nešto o čemu možda njihovi najbolji prijatelji nemaju pojma, ali ne znaju jedan drugom imena, niti se javljaju jedan drugom kada se vide.

Ono što ih razlikuje u ovom slučaju jeste što je jedan raspoložen da se javi ovom drugom, upravo iz gore navedenih razloga, dok ovaj drugi svaki dan prođe pored ovog prvog kao da ne posotoji.

I ko je tu sad bolji čovek?

Petak je do sada najtopliji dan u godini. Čak 39 stepeni nas čeka oko 16 časova, povetarac sa severoistoka duvaće brzinom 2 metra u sekundi. Moguće pojačane tegobe kod kardiovaskularnih bolesnika, naročito u najtoplijem delu dana i u popodnevnim časovima. Savetuje se boravak u zatvorenim i klimatizovanim prostorijama i umerena fizička aktivnost. Kod meteoropata moguća je glavobolјa, nervoza i pospanost.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio