Lajanje na zvezde – Vremenska prognoza za 23. i 24. jul u Subotici

Došao drugar iz Švajcarske i celo društvo se skupilo da se vide i podruže ko ljudi posle dvadesetak godina. 

Kako god da se živi, svako je došao sa ciljem da popije po koju i sa drugarima, sa kojima se, ispostaviće se, nije video godinama, ponovo upozna. Jedan je fizikalac, drugi trgovac, treći novinar, četvrti direktor, dok je peti vozač, ali on na kraju zbog svoje profesije nije ni došao. Bio je na putu, ali zahvaljujući internetu, kao da je bio prisutan.

Družili su se kao nekada, zezali se, a na tapeti je bio isti onaj kao i pre dvadeset godina. Nikome ništa nije smetalo dok se nije popila koja čaša više i pokrenula se priča o standardu. Standard je jednak politici.

Mi ovako, vi onako, oni ovo, ovi ono i tako u krug.

Sve vreme svako od prisutnih je naručivao ture, sem Švajcarca. On je pričao, govorio o životu u tuđini, a momci za stolom su sve to slušali i sa ponosom pokušavali priču da absorbuju na najbolji način.

Pričajući o osnovnim potrepštinama, stanarini, ishrani i društvenom životu, jedan nije više mogao da izdrži, i spominjući životne navike u Srbiji, a kafanu kao glavnu, spomenuo je švajcarcu kako pored svih para koje imaju tamo, nije ni jednu turu zvao za tih par sati druženja.

Istina je, nije Švajcarac zvao turu, jer su domaćini kao hijene na svakih 10 minuta zvali nove ture, koje je on, na kraju se ispostavilo, platio ne govoreći nikoma ništa.

Veče je prošlo lepo, u duhu starog prijateljstva, uz malo čarki koje su prisutne još iz onog starog vremena.

Švajcarac se nije promenio, ostao je isti. Oni su se promenili, a on ih je ponovo prihvatio kao svoje.

Subota nam donosi 40, dok će nedelja da se smiluje i donese nam 34 stepena u maksimali. Iako su i jedan i drug dan kao stvoreni za kupanje, manje vetra nas čeka u subotu, a više u nedelju.

Savetuje se svima, naročito srčanim bolesnicima, smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, u kojima vrednost temperature ne sme biti niža od 8 stepeni u odnosu na spolјašnju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio