Minja Kopunović među najboljima u Kruševcu

Na gradskom stadionu u Kruševcu, 10. i 11. jula, održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore/ke.

Ovo državno takmičenje osim za najboljeg u državi važilo je i za izbor za reprezantaciju povodom predstojećeg prvenstva Balkana. Takmičenje je obeleženo mnoštvom ličnih i državnih rekorda, među kojima je svoje ostvarila i Subotičanka Minja Kopunović.

U nedelju 10. jula šesnaestogodišnja Minja se takmičila u kategoriji starijih juniorki do 20 godina (U 20) na 400 metara, gde je ostvarila svoj lični rekord od 58,56 sekundi osvojivši 4 mesto. Drugog dana takmičenja, u ponedeljak 11. jula, Kopunovićeva je takođe u kategoriji starijih juniorki, istrčala 24,85 sekundi na 200 metara za svoj lični rekord, osvojivši treće mesto i bronzanu medalju.

– Za mene je ovo velika stvar, jer sam postigla svoje lične rekorde koji mi ulivaju novu snagu i volju da nastavim da treniram punom snagom. Moram da se zahvalim i svom treneru Beli Evetoviću, koji je izvukao maksimum iz mene i kada mi je bilo teško bio je uz mene i verovao u mene govoreći mi da ćemo doživeti velike stvari radeći naporno. – rekla je šenaestogodišnja Minja Kopunović.

Iako je Minja istrčala normu za plasman na Letnji evropski olimpijski festival mladih koji se održava od 24 do 30 jula u Banjskoj Bistrici u Slovačkoj, rezutat nije usvojen zbog pravila „vetar u leđa“ koji je duvao brzinom većom od 2 metra u sekundi.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio