Sori, pliz kis – Vremenska prognoza za 18. jul u Subotici

Bio je lep dan, nakon celodnevnog kupanja i jednom sjajnom turom malim brodićem oko ostrva, zadovoljni ali pomalo umorni otišli su u večernju šetnju.

Nakon lagane ali skupe večere u jedno ribljem restoranu, krenuli su u apartman.

Tamo su apartmani funkcionisali tako da na primer, ako zaboraviš ključ u apartmanu ne možeš da uđeš dok ti gazdarica ne otvori. Njima se upravo to desilo.

Svi su u hodniku ispred vrata ali bez ključa, tata kao muški predstavnik porodice odlazi do gazdaričinih vrata, pozvoni, a gazdarica otvori u negližeu i pritom lepo izgleda. Tata na stidljivom engleskom kaže njoj: „Sori, pliz kis“i taman da se gazdarica uvredi, deca ga isprave: „Neee, tata kis, nego kiz“ i tako se reši kratak nesporazum.

Da je bio sam ko zna šta bi bilo, ovako im je gazdarica, pošto joj je na kraju sve bilo simpatično, dala popust i pozvala ih da za manju cenu dođu i sledeće leto.

Kad imaš sreće ni engleski ne moraš znati u sred Grčke.

Ponedeljak 18. jul očekuje se da bude prelep, pravi letnji dan za znojenje u toku radnog vremena, a kasnije ukolio se ukaže prilika da se ode negde na kupanja. Vetar će duvati sa severa brzinom od 3 metra u sekundi i očekuje se da biometeorološke prilike povolјno utiču na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se samo savetuje mentalno nestabilnim osobama. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje i nemir.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio