U Gradskoj kući održan sastanak povodom 5. Subotičkog polumaratona

Inicijator ovog redovnog radnog sastanka koji se praktikuje već drugu godinu za redom, a u vezi organizacije najmnogoljudnijeg polumaratona u Srbiji je predsednik Skupštine grada Subotice, Dr. Balint Pastor.

U cilju da se što bolje organizuje ova važna sportsko turistička manifestacija, koja je od samog početka u sklopu proslave Dana Grada Subotice, sastanku su prisustvovali članovi Sportkog udrženja Horizont, koji nose epitet organizatora trke i predstavnici javnih komunalnih preduzeća koji su od velikog značaja za pripremu same trke. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Subotice, zatim Direktorka Doma Zdravlja Subotica, predstavnici subotičkog Crvenog krsta i Hitne pomoći, predstavnik Voj puta i predstavnici Grada Subotice.

I ove godine trkači će bez brige i nesmetano trčati po prelepim subotičkim ulicama u kojima će osim prelepih fasada koje u raznim bojma opisuju istoriju ovog grada, imati priliku da vide pre svega Gradsku kuću, zgradu Narodnog pozorišta, Gradsku  biblioteku, Rajhl Ferenc palatu, Sinagogu i nekoliko crkava i spomenika sa kojima ih organizatori upoznavaju i tokom internet kampanje koju prati sada već vrlo poznat slogan „Trči krz istoriju“.

Na sastanku se pričalo o ulogama svih navedenih ustanova u organizaciji same trke, a kako je Pastor istakao bez čije pomoći nije moguće postati i ostati jedna od najposećenijih trka u Srbiji, a da pritom organizacija bude besprekorna.

– Nama nikad nije bio cilj da se takmičimo sa Beogradskim maratonom, ali odmah iza njih tu je Subotički polumaraton i zaista nam je staza najlepša i zbog toga pored organizatora treba zahvaliti i vama na svesrdoj saradnji koja je proizvela uspešnu sportsko rekreativnu manifestacija koja promoviše trčanje i zdrav način života, ali ujedno utiče i na turistički potencijal i privlačnost Grada Subotice. – rekao je prisutnima Dr. Balint Pastor, pokazujući prisutnima izrašene medalje z 5, 10 i 21 km, na kojima se nalazi subotička Sinagoga koja ove godine slavi 120 godina postojanja.

Pored trčanja takmičari će imati priliku da u sklopu turističke ponude obiđu sve znamenitosti uz pripadajućeg turističkog vodiča koje će organizovati Turistička organizacija Subotice, pored toga moći će uz određenu propusnicu besplatno koristiti usluge Subotica transa i ZOO vrta na Paliću.

– Ove godine slavimo jubilarni 5. Subotički polumaraton, očekujući da sama organizacija bude u najmanju ruku ista kao prošle godine, kada smo skoro bez greške organizovali trku. Drago nam je da svi zajedno rastemo kroz ovu trku i nadamo se da ćemo jednoga dana dočekati da ulicama Subotice protrči 5000 trkača sa svih strana sveta.  Želja nam je da za jubilej dostignemo cifru od 2000 učesnika i uveliko radimo na tome. – skromno je pojasnio predsednik SU Horizont, Kristifor Bogdanić.

Trka je planirana za 28. avgust i po rasporedu je među prvim manifestacijama u sklopu dana grada. U 9 časova počinju trke za decu pod nazivom Active Kids Future Run, dok je početak polumaratona predviđen za 10 časova.

Prijave za 5. Subotički polumaraton su otvorene, a u ponudi su i ove godine trke na 5, 10 i 21km. Zainteresovani mogu da se prijave na sajtu www.supm.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio