Subotički kupači – Vremenska prognoza za 19. jul u Subotici

Nekako se u toku godine u većini slučajeva priča o letu i o tome šta bi se radilo da je vreme za kupanje.

„Nije baš vreme za kupanje, malo duvucka vetar, nemam vremena, nema nikoga tamo sad, umoran sam, kud baš danas, nešto nije raspoleženje na nivou, ugojilo se pa je sramota, da si mi samo rekao dva dana ranije da se organizujem“ i slični razlozi za ne otići na kupanje.

Dođeš kući, ručaš i ide se na kupanje!

Tako je u teoriji ali u praksi bude da dođeš kući ručaš i samo malo prilegneš. Ako ti zazvoni telefon poludiš kako je neko nekulturan jer zove u vreme odmora, a to je onaj kome si jutros rekao da bi išao na bazen. Ne javiš se.

Ako padne kiša!? Pa sedam dana nakon kiše nosi se dugačko jer je sveže. Promaja još uvek ubija. Ako se i ode na bazen, uglavnom se traži neki hlad, ne kupa se jer je voda hladna. Deca okolo trče, baš su nekulturna, ne može se ni odspavati malo. Sve to ide iz kuće. Žene nose zaštitne kreme punu torbu, vlažne maramice, dezodorans i dva para kupaćeg kostima. Peškir sav od pudera. Ne kupaju se da ne bi ostale bez nacrtanih obrva.

Kod nas u Subotici je malo drugačije, mi razvlačimo kad pričamo, a i svaka druga kuća ima neki bazen u dvorištu. Samo fali da podignemo zidove od cigala u visini od tri metra i potpuno se odsečemo od sveta.

Od utorka počinju ozbiljno visoke temperature, red je da se nakanite i odete negde na kupanje. Biće 33 stepena i jedva će vetar duvati sa istoka. Sunce sve jače, hlada sve manje. Pijte limunadu bez šećera, zna da osveži.

Period sa povolјnim uticajem biometeoroloških prilika na sve hronično obolele i osetlјive osobe. Slabe meteoropatske reakcije. Zdravima i obolelima se savetuje adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, kao i umerena fizička aktivnost u vidu kupanja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio