Završni radovi na kolovozu u ulici Proleterskih brigada u Subotici

U subotičkoj Mesnoj zajednici Zorka, u ulici Proleterskih brigada, u toku su završni radovi na rehabiliticaji i proširenju kolovoza.

Radi se o izgradnji kolovoza u dužini od jednog kilometra i proširenju kolovoza sa četiri na pet metara u vrednosti radova od 14,8 miliona dinara.

Ova ulica je od velikog značaja za građane ovog dela grada ali i za kompletan saobraćaj zato što je jedna od najprometnijih ulica u ovom delu Subotice. Završetkom ovog dela kolovoza kvalitet i bezbednost saobraćaja biće podignut na viši nivo.

Počeli su radovi i na delu ulice Trg žrtava fašizma koji će takođe biti gotovi u narednih dan ili dva, a krajem jula ili početkom avgusta kada se okončaju sve tenderske procedure, krenuće se u rekonstrukciju Novosadskog puta (obilaznica oko Palića) i asvaltiraće se još tri ulice u gradu i dve u prigradskim naseljima.

Obilazeći završne radove u ulici Proleterskih brigada gradonačelnik Stevan Bakić je rekao da se priprema i projektno tehnička dokumentacija za izgradnju kolovoza u 17 ulica.

– Radi se o ogromnim ulaganjima u infrastrukturu putne mreže grada Subotice. Nastavaljamo da realizujemo sve ono što smo obećali. Nakon završetka radova u ulici Proleterskih brigada, asvalt će dobiti i Zorkina ulica u dužini od jednog kilometra. Subotica ide napred da radi, koristimo ovaj ambijent političkog mira i stabilnosti koje nam je omogućio predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije – rekao je Stevan bakić pred novinarima.

U sanaciji kolovoza Proleterskih brigada primenile su se nove tehnologije za smanjenje lomova, i u zavisnosti od toga kako će se pokazati u ovoj ulici predviđenoj za teški teretni saobraćaj, biće primenjivane i u budućnosti.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio