Adriana Vilagoš srebrna, Angelina Topić bronzana za Srbiju!

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu u bacanju koplja i time se upisala u istoriju kraljice sporta, kao najmlađa osvajačica medalje za Srbiju.

Adriana je takođe najmlađa osvajačica medalje ikada u ovoj disciplini. Ono što još više uveličava njen uspeh je i način na koji je došla do medalje, a tako samo istinski pobednici dolaze do odličja.

Vilagoš je zatražila podršku sa tribina i sa ogromnim samopouzdanjem zaletela se i bacila koplje čak 62,01, skočivši tako na drugo mesto, što joj je donelo srebrnu medalju.

Čudo od deteta je tako donela treću medalju Srbiji na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Nije prošlo ni 24 sata do četvrte medalje za Srbiju, za koju se pobrinula sedamnaestogodišnja Angelina Topić u disciplini skok u vis, gde je u finalu skočila 1,95 m, što je bilo dovoljno za bronzanu medalju. Tačno 32 godine nakon što je njen otac Dragutin Topić bio prvak Evrope 1990. godine u Splitu.

Nekoliko dana ranije Ivana Vuleta je za Srbiju osvojila zlatnu medalju u disciplini skok u dalj, a Armin Sinančević bronzanu medalju, ujedno drugu u istoriji srpske atletike u disciplini bacanje kugle.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio