Bogat program za dan grada Subotice

Obeležavanje dana grada počinje u četvrtak 1. spetembra, po običaju podizanjem zastave i svečanom sednicom Skupštine grada. a uveče će na centralnom gradskom trgu Zorice Brunclik uz orkestar njenog supruga Miroljuba Aranđelovića Kemiša, pevati veliki broj hitova iz svoje bogate karijere duge skoro pola veka.

U petak 2. septembra će Subotičani uživati uz „Orkestar 100 violina“ koji je najveći i najpoznatiji ciganski simfonijski orkestar na svetu, a u subotu 3. septembra upriličen je koncert poznatog srpskog violiniste Stefana Milenkovića i Subotičkog simfonijskog orkestra.

Svi koncerti počinju u 21 čas, a u slučaju lošeg vremena, održaće se u Hali sportova.

Uvertira Dana grada biće 5. Subotički polumaraton koji se održava u nedelju 28. avgusta proslavljajući svoj mali jubilej sa najvećim brojem takmičara do sada. U sklopu ovogodišnje trke, otvara se i trkački sajam koji počinje dan ranije 27. avgusta, na centralnom gradskom trgu i trajaće dva dana, tačnije do okonćanja trke. Subotičanima  će se predstaviti sponzori i partneri događaja. Paralelno će biti organizovana i izložba u Gradskom muzeju, na kojoj će biti izložene fotografije i biografije najznačajnih sportista grada. Ispred zgrade Narodnog pozorišta biće održana promocija bezbednosti u saobraćaju.

Na svečanoj sednici Skupštine grada, dodeljivaće se gradska priznanja „Počasni građanin Subotice“ i „Pro urbe“, a sutradan 2. septembra, gradonačelnik i predsednik Skupštine grada obići će i podeliti poklone porodiljama i bebama rođenim na Dan grada.

Ustanove kulture pripremile su bogat kulturni program, sa kojim će građani moći da se upoznaju kako na našem tako i na sajtu grada Subotice.

Ceo program obogatiće i Gradski vašar u centru grada koji će početi 31. avgusta uz veliki broj izlagača hrane, pića, ručno rađenih i proizvoda starih zanata.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio