Golubice lagano do 3 boda

Žfk Spartak je ubedljivom pobedom startovao u novoj sezoni prvenstva u odloženoj utakmici I kola Super lige Srbije za žene, pobedivši Žfk Mašinac 5:0.

Na gradskom stadionu u Subotici pred nešto manje od stotinjak gledalaca, verovatno još uvek „ošamućene“ od poraza u kvalifikacijama za ligu šampiona, golubice su rešila da brzo pokažu ko je gazda na terenu. Posed lopte od samog početka bio je na strani Subotičanki i već u 8 minutu pogodila je za 1:0 srpska Australijanka Tajla Džej Vlajnić. Kasnije su se fudbalerke Mašinca sabrale i pružile su otpor golubicama koje su bile rešene da danas samo one igraju. Ipak, sa ovim rezultatom se otišlo i na odmor.

Šta je šef struke Boris Arsić reko svojim fudbalerkama, ne zna se, ali je bilo jasno da zatražio efikasnost, što se vrlo brzo i pokazalo na terenu. Maja Filipović je pogodila u 61 minutu za 2:0, a sedam minuta kasnije u strelce se upisuje i Jelena Sever za 3:0. Sada je već igra bio u potpunoj kontroli golubica, pa je Živana Stupar u 71 minutu igru svoje ekipe krunisala golom za 4:0.

Pored nekoliko sjajnih akcija koje nisu uspele da završe pogodkom, u 84. minutu Maja Filipović je ponovo pogodila za 5:0 i tu stavila tačku na ovu utakmicu.

Sledeću utakmicu „Severnjače“ igraju u Subotici, protiv ŽFk Zvezda B, u nedelju u 17 časova na gradskom stadionu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio