Isključuje se dekorativna rasveta na objektu Gradske kuće

Saopštenje gradonačelnika Stevana Bakića prenosimo u celosti.

Poštovani građani,

Vlada Republike Srbije donela je zaklјučak kojim se preporučuje isklјučivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima ta vrsta rasvete nije neophodna.

Počev od 27. avgusta, isklјučena je dekorativna rasveta na zgradi Vlade Republike Srbije, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, ko i na drugim zgradama i objektima gde nije neophodna.

Vlada apeluje i na druge institucije i organizacije da primene ovu preporuku kao primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize s kojima se suočava velik broj zemalјa.

Dana 27. avgusta Grad Subotica je isklјučio dekorativnu rasvetu na objektu Gradske kuće, a dana 29. avgusta na kolegijumu Gradske uprave Grada Subotice doneta je odluka da se obaveste sva javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač Grad Subotica da postupe u skladu s zaklјučkom Vlade Republike Srbije.

Imajuć u vidu sve napred navedeno, u cilјu smanjenja efekata energetske krize, apelujem na sve građane i preduzeća na teritoriji Grada Subotice da postupe na isti način i time daju svoj doprinos prevazilaženju izazova energetske krize s kojima se svet, a time i naša država i naš grad suočavaju u ovom periodu.

Gradonačelnik Grada Subotice

Stevan Bakić

Kraj saopštenja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio